Срокът на служба на Международната космическа станция /МКС/ отива към своя

...
Срокът на служба на Международната космическа станция /МКС/ отива към своя
Коментари Харесай

Airbus представи концепция за нова космическа станция, която да замени МКС

Срокът на работа на Международната галактическа станция /МКС/ отива към своя край и в деяние влиза политиката, в комбиниране с стопанската система. Човечеството или ще може да сътвори нова версия на огромна и налична станция в космоса, или най-сетне ще се разпадне на конкуриращи се групи, които ще изградят свои лични обекти в ниска околоземна орбита. За компании като Airbus и двата разновидността са преференциални, по тази причина нейните инженери показаха концепцията за нова станция LOOP.

LOOP е план за универсално оформление на конструкция за живот и работа в космоса. Състои се от три етажа, всеки с диаметър 8 м и идентична височина, тъй че да може да се слага съвсем всякаква техника. При предпочитание всеки от етажите може да се трансформира в жилищна повърхност, лаборатория, работен завод и други

Вътре в станцията даже има място за спортни симулатори, а едно от равнищата може да се трансформира в центрофуга, която да симулира земната гравитация и да понижи натоварването върху телата на астронавтите. Всички етажи са свързани с централния кулоар, към коъто са засадени растения за филтриране на атмосферата. Плюс това, те са източник на витамини и пресни билки в менюто на жителите на станцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР